در پایان سال 2020 میلادی، موسسه مشاوره مدیریت مکنزی سه چالش اصلی و 10 درس مهم دوره کرونا برای کسب و کارها را روایت کرده است که عناوین و خلاصه آنها تقدیم شما می گردد.
مهمترین چالشهای سال 2020 میلادی
در سال 2020 میلادی شاهد تحولات و چالشهای بزرگی در زمینه همه گیری کرونا، عدالت / تبعیض نژادی (عمدتا در آمریکا) و تغییرات اقلیمی بودیم. از ابتدای سال که معلوم بود سالی پر از بحران و پاسخ های جانانه در پیش رو داریم، تیم انتشارات موسسه مشاوره مدیریت مکنزی شروع به تهیه انواع مقاله و گزارش نمود تا به کسب و کارها کمک کند ضمن توصیف مسیرگذار مدیریت به دنیای پساکرونا با رویدادهای جاری کنار بیایند.
سازمانها و کسب و کارها در تمام جهان، ضمن روبرو شدن با این چالشها به بینشهای مهمی (insights) به شرح زیر دست یافتند.
مهمترین بینشهای سازمانی 2020 میلادی
در اینجا به ذکر و بررسی خلاصه برخی از محبوب ترین و ابتکاری ترین بینش هایی می پردازیم که سازمانها در کل دنیا در بحبوحه ی کرونا در سال 2020 میلادی بدست آورده اند.
1- رهبری در بحران: پاسخ به شیوع ویروس کرونا و چالش های آینده
این مطلب اولین مورد از مجموعه مقالاتی است که تیم مکنزی برای کمک به رهبران سازمانی در در بحرانهای فراگیری همچون کوید 19 پیشنهاد نموده است که 5 حوزه مشخص- یعنی سازماندهی از طریق شبکه ای از تیم ها، نشان دادن آرامش در عین خوش بینی، تصمیم گیری با وجود عدم اطمینان، ابراز همدلی و ارتباط موثرتر - را در بر می گیرد.
2- لحظه مدیر عامل: رهبری در پساکرونا
در مقاله CEO Moment مکنزی 4 چرخش مهم در راهبری شرکتی را توصیف نموده است که عبارتند از:
- انگیزش بخشی انفجاری یا تصاعدی: به کل سازمان 10 برابر بیشتر انگیزش بدهید.
- به کار و تفکر همزمان درباره وظایف فعلی و آتی خود بپردازید.
- ذینفعان کسب و کار را در مرکز توجه قرار دهید.
- از شبکه هم پیشگان (peer networks ) خود با تمام توان بهره ببرید.
3- نقش زنان در محیط کار
تیم مکنزی پیشنهاد می کند در 6 حوزه مهم مشارکت سازمانی زنان به شرح زیر تمرکز کنید.
- به ایجاد ثبات کاری، تسهیل مسیر شغلی و برقراری تعادل در کار و زندگی زنان در تمام رده های سازمانی کمک کنید.
- استانداردهای موجود درباره انعطاف پذیری را بازبینی نمایید
- درباره نحوه ارزیابی عملکرد خانمها، تجدید نظر یا بررسی دقیق انجام دهید.
- تعصبات جنسیتی ( Gender Bias) را به حداقل برسانید
- جهت پشتیبانی از کارکنان، سیاستهای سازمانی را تعدیل کنید.
- برقراری ارتباط بین کارکنان را تقویت نمایید.
4- تنوع سازمانی راهگشاست.
موسسه مشاوره مدیریت مکنزی از سال 2014 میلادی، موضوع تنوع سازمانی را درابعاد تنوع جنسیتی (gender diversity) و تنوع نژادی و فرهنگی (ethnic and cultural diversity) مورد مطالعه قرار داده است.
برای این کار، تیم مکنزی بزرگترین مجموعه اطلاعاتی درباره تنوع سازمانی را با مشارکت بیش از 1000 شرکت بزرگ در 15 کشور جهان، گردآوری نموده است. با دخیل کردن آنلاین نظرات(social listening) کارکنان سازمانهای فوق، مکنزی ادعا می کند که سودآوری متنوع ترین شرکتها از سازمانهای تک بعدی ( از لحاظ جنسیت، نژاد و فرهنگ) بسیار بالاتر است.
5- راهنمای رهبری سازمانی: برقراری ارتباط با تیمها، ذی نفعان و جوامع در جریان همه گیری کرونا
تیم مکنزی معتقد است هر بحرانی یک چرخه عمر دارد و نحوه برقراری ارتباط سازمانی بایستی با فاز موجود چرخه، متناسب سازی شود اما رهبران بایستی 5 روش زیر را همواره بکار گیرند:
- به آدمها در زمان مناسب، اطلاعات مناسب بدهید تا به کار آنها معنا ببخشید و به ثبات مالی و آرامش روحی و روانی آنها کمک کنید.
- برقراری ارتباط با افراد بایستی به طور شفاف، ساده و مرتب صورت گیرد. در مراحل اولیه بحران بر ایمنی و سلامت مخاطبان خود تمرکز نمایید و سپس این چرخه را به طور مرتب تکرار کنید.
- بجای کاریزماتیک بودن صرف، در کنار افراد باشید. اعتماد سازی، مهمترین نکته در بحرانهاست. درباره وضعیت موجود، صادق باشید و با حفظ شفافیت درباره اوضاع سازمان، به وفادارسازی افراد و راهبری موثرتر آنها بپردازید.
- تاب آوری افراد را بالا ببرید. از آنجا که بحرانهای سلامت به بحرانهای اقتصادی منجر می شوند، پس با مثبت اندیشی و تقویت کانالهای ارتباطی ، به افزایش اعتماد به نفس سازمانی آنها کمک کنید.
- بین معنا بخشی و آشوب تفکیک قایل شوید. هر بحرانی روزی تمامی میشود، پس به افراد کمک کنید وضعیت موجود را بدرستی ارزیابی کنند. چشم انداز روشن یا مسیر گذر از این بحران و ظهور مجدد سازمان متبوع خود را به طور شفاف ترسیم نمایید.
سایر بینشهای سازمانی
به دلیل مفصل بودن، لیست این موارد جهت اطلاع شما در زیر آورده شده اند.
1- از تفکر درباره پساکرونا تا عملی ساختن آن: انجام چه کارهایی را باید متوقف، شروع یا تسریع کرد؟ خلاصه این بینش کاربردی را از بخش انگلیسی سایت ما بخوانید.
2- تصور مجدد محل کار و زندگی شغلی بعد از کوید 19
3- برای ظهور قویتر پس از بحران کرونا، از هم اکنون به سازماندهی مجدد نیرو های سازمان بپردازید.
4- شروع مجدد کسب و کار
و نهایتا:
5- تصمیم گیری در ابهام
در صورت علاقمندی به مطالعه بینشهای فوق و مطالب مربوط به سال 2020 به زبان انگلیسی، لطفا به لینک زیرمراجعه فرمایید:
https://www.mckinsey.com/featured-insights/2020-year-in-review
منبع: سایت موسسه مشاوره مدیریت مکنزی، تاریخ دسترسی 24 دسامبر 2020 میلادی برابر با 4 دی ماه 1399
ارسال نظرهای شما :