جذب سرمایه گذار خارجی در حوزه استارت آپ ها کانون توجه پارلمان بخش خصوصی قرار گرفته و مذاکرات جدی با شرکت های آلمانی در این رابطه آغاز شده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از اتاق تهران(1)، عضو هيات نمايندگان اتاق تهران پيش بيني مي كند كه استارت آپ ها و شركت هاي دانش بنیان ايراني بتوانند در جذب سرمايه گذاري هاي خارجي موفق عمل كنند. خانم فريال مستوفي با بيان اينكه ما فكر مي كنيم امكان جذب سرمايه گذاري خارجي از سوي استارت آپ هاي ايراني بسيار بالا است، گفت: من معتقدم ما در پرو‍ژه هاي دانش بنيان و فناوری خیلی بیشتر از پروژه های بزرگ مقیاس می توانیم جذب سرمایه گذاری داشته باشيم زيرا به مجرد اینکه طرح هاي فناوري و استارت آپ ها ارائه بشوند مي توانند مورد استقبال شرکت سرمایه گذار قرار بگیرد و مسلما باتوجه به اينكه سرمایه گذاری در این پروژها خيلي زياد و گسترده نيست نسبت به پروژه هاي بزرگ مقياس شركت هاي خارجي راحت تر در آن ها ورود مي كنند.

حوزه های جذاب

رئيس مركز خدمات سرمايه گذاري اتاق تهران در ادامه مي گويد: ما خیلی به جذب سرمایه ها در حوزه استارت آپ ها امیدوار هستیم . الان هم در مرکز خدمات سرمایه گذاری اتاق تهران روی این مسئله و معرفی استارت آپ ها و پروژه های آن ها و اختراعاتشان به شرکت های خارجی و از طرف ديگر جذب شركت هاي خارجي و شركت هاي شتابدهنده ( شركت هايي كه سرمايه استارت آپ ها را تامين مي كنند) و برقراري يك ارتباط دو طرفي خیلی امیدوار هستم.

آلمانی های علاقمند

خانم مستوفی با اشاره به اينكه اتاق تهران و مركز خدمات سرمايه گذاري اتاق روي معرفي استارت آپ هاي ايراني فعالانه عمل مي كند، مي گويد: اتاق تهران به دنبال ايجاد فضايي براي برقراري ارتباط بين استارت آپ هاي ايراني و شركت هاي سرمايه گذاري خارجي است؛ حتي در اين زمينه يك نشست هم تاكنون با همكاري موسسه بوش آلمان برگزار شده است، اين موسسه علاوه بر توليد لوازم خانگی روي اختراعات سرمايه گذاري مي كند و هدف ما از برگزاري آن نشست ايجاد زمينه هاي همكاري مشترك بود. لازم بذکر است که اسفند ماه سال گذشته همکاری شرکت بوش و گروه صنعتی بوتان رسانه ای شده بود. (2)

توجه بفرمایید که آلمانی ها در دوران پسابرجام پیشتاز کشورهای سرمایه‌گذاردر ایران بوده اند(3) ودر حوزه های مختلفی از پتروشیمی و خودرو تا ارتقا شبکه ریلی و انرژی های نو در ایران سرمایه گذاری نموده اند. اما با توجه به افزایش تنوع ‌سرمایه‌گذاری‌های خارجی درپسابرجام که حتی به کسب و کارهای اینترنتی و فروشگاه‌های زنجیره ای نیز گسترش یافته، به نظر می رسد دوره انتظار برای سرمایه گذاری این شرکتها در حوزه های فن آوری عملا به سر آمده است. 

پیش تر، آقای علیرضا دائمی،  قائم‌مقام وزیر نیرو در امور بین الملل، در نشست با رییس و اعضای انجمن سرمایه گذاری شرکت‌های آلمانی در حوزه شمال آفریقا و خاورمیانه (نوموف) گفته بود: صادرات ایران به آلمان را حدود  ۲۵ درصد کل صادرات به اتحادیه اروپا را در بر می‌گیرد و حدود ۶۰ درصد از سرمایه گذاری اتحادیه اروپا در ایران از طریق آلمان صورت می گیرد. (4) و (5)

زمان بندی دوره انتظار و بازگشت سرمایه

خانم مستوفی در پاسخ به اين سوال كه از چه زماني مي توان شاهد حضور شركت هاي خارجي و سرمايه گذاري آن ها روي استارت آپ هاي ايراني باشيم، مي گويد:« برای این جریان و حضور سرمايه گذاران خارجي نیاز به زمان داریم در نظر داشته باشید که بايد ایران و ظرفیت ها و پتانسیل های كشورمان را به روش هاي مختلف معرفی کنیم و براي اين كار حتما نياز به زمان هست. زمينه سازي ها و ریل گذاری بايد انجام شود و پس از آن منتظر اثراتش بود.

جذب سرمايه گذاري خارجي يك پروسه است كه به مرور زمان پيش مي رود و اين گونه نيست كه يك شبه و چند شبه اتفاق بيفتد. اما خب در مقايسه با پرو‍ژه هاي بزرگ مقياس مانند راه اندازي كارخانه ها و... حتما اين موضوع در حوزه استارت آپ ها و شركت هاي دانش بنيان سريع تر رخ خواهد داد زيرا ترند بازار دنيا الان روي شركت هاي دانش بنيان پيش مي رود.

سخنی دیگر

با توجه به از سرگیری روابط اقتصادی با کشورهای آلمان و فرانسه، همکاری درزمینه فن آوری های نوین و نیز تامین مالی از این کشورها می تواند فرصتهای اقتصادی زیادی را با رویکرد برد- برد برای طرفین محقق سازد. 

منابع:

1- خبرآنلاین، مورخ 22 دی ماه 1396

2-  پایگاه خبری فانننشال تریبون، مورخ 13 اسفند 1395

3- همشهری آنلاین، مورخ 23 دی ماه 1396

4- پایگاه خبری با اقتصاد، مورخ 24 دی ماه 1396

5- پایگاه خبری با اقتصاد، مورخ 30 دی ماه 1396

منبع عکس: http://startup-stuttgart.de

ارسال نظرهای شما :

نظری ثبت نشده است.