همانطور که قبلا گفتیم، زمینه ساز سرمایه گذاری خارجی به میزان ۱۰۰ میلیارد دلار برای بازسازی صنایع نفت وگازکشورمان وجود دارد. علیرغم برخی ملاحظه کاریها ، اخبار هفته اخیر حاکی از آنست که شرکتهای بین المللی مطرح صنایع نفت و پتروشیمی  سرانجام  جهت سرمایه گذاری در این صنعت پایه، دست بکار شدند.

1- به گزارش خبرگزاری مهر، شل نفت ایران را به آفریقا می‌برد*

مدیر امور بین‌الملل شرکت نفت با اشاره به آغاز مذاکرات قراردادی فروش نفت با شل انگلیس، گفت: درباره حجم میزان فروش نفت خام در حال مذاکره هستیم و پیش بینی می‌شود امکان فروش نفت مطابق با دوران پس از اعمال تحریم‌ها (حدود یکصد هزار بشکه در روز) فراهم شود. سیدمحسن قمصری با تاکید بر اینکه برای صادرات نفت خام به آفریقای جنوبی تاکنون مذاکراتی با شرکت‌های شل و برتیش پترولیوم انگلیس و پتروناس مالزی انجام شده است، بیان کرد: در مجموع اگر با شرکت شل به توافق برسیم، ایران بخشی از نفت پالایشگاه‌های این شرکت انگلیسی در آفریقای جنوبی را تامین می‌کند. رکن الدین جوادی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران هم پیشتر درباره احتمال انتقال نفت ایران به پالایشگاه نفت شورون آمریکا در آفریقای جنوبی در دوران پساتحریم، تاکید کرده بود: براساس سیاست‌های دولت جمهوری اسلامی ایران، هیچ منعی برای فروش نفت به پالایشگاه های آمریکایی وجود ندارد.

در همین حال، «تمبیسیله ماژولا» معاون وزیر انرژی آفریقای جنوبی هم پیشتر درباره برنامه آفریقای جنوبی برای افزایش خرید نفت از ایران در دوران پساتحریم، گفته بود: بخش عمده پالایشگاه‌های نفت آفریقای جنوبی توسط شرکت‌های نفتی خارجی از جمله شل، بی پی، توتال، شورون آمریکا اداره می‌شود. بنابراین آنها خریدار نفت مورد نیاز پالایشگاه‌ها هستند، برهمین اساس ما می توانیم با آنها صحبت کنیم که با لغو تحریم‌ها دوباره تجارت نفتی را با تهران از سرگیرند. همزمان با پرداخت بدهی حدود دو میلیارد و 800 میلیون دلاری شرکت انگلیسی شل به ایران در فروردین ماه سال‌جاری، فروش نفت خام به این شرکت اروپایی توسط شرکت ملی نفت ایران آزاد شد.با پرداخت این بدهی نفتی، شرکت ملی نفت ایران می تواند پس از امضای قرارداد فروش نفت با شرکت‌های توتال فرانسه، لوک اویل روسیه، سپسای اسپانیا و هلنیک پترولیوم یونان با شرکت شل انگلیس هم قرارداد فروش نفت خام و یا میعانات گازی امضا کند.

2- ایران و آلمان تفاهم‌نامه نفتی امضا كردند*

شركت ملی نفت ایران و شركت وینترسهل آلمان، تفاهمنامه همكاری مشترك برای انجام فعالیتهای مطالعاتی چهار میدان نفتی واقع در غرب كشور را امضا كردند. ركن الدین جوادی، مدیرعامل شركت یاد شده و ماریو مهرن (Mario Mehren) مدیرعامل شركت وینترسهل (Wintershall) آلمان، بعدازظهر امروز (سه شنبه) امضا كنندگان این تفاهمنامه همكاری مشترك در تهران بودندبر اساس این تفاهمنامه، شركت وینترسهل حدود یك ماه آینده مطالعات خود را روی چهار مخزن نفتی واقع در غرب ایران، آغاز می كند. شركت وینترسهل (Wintershall) كه در حوزه بالادستی و در زمینه استخراج نفت و گاز فعالیت می كند، از شركت های زیر مجموعه شركت بی ای اس اف (BASF) بزرگترین شركت صنایع شیمیایی جهان است.

افزون بر این، حضور شركت های آلمانی در صنعت پتروشیمی ایران نیز قطعی است. به گفته مقام های وزارت نفت، شركت های آلمانی قرار است برای اجرای دو طرح به ارزش 12 میلیارد دلار در منطقه پتروشیمی عسلویه سرمایه گذاری كنند.

3- به گزارش خبرگزاری مهر، مذاکرات جدید ایران با شرکتهای آلمانی و ایتالیاییآغاز شد.

مدیر بین‌الملل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با اعلام اینکه مهمترین محور انجام گفتگو با مدیران شرکت لینده وزیمنس آلمان ، خرید برخی از تجهیزات پیشرفته همچون کمپرسورها، تجهیزات تولید محصولات پزشکی و ماشین‌آلات سی ان سی بود، اظهار داشت: در حال حاضر بالغ بر ۷۰ درصد تجهیزات دوار مورد استفاده در صنایع پتروشیمی ایران توسط این دو شرکت آلمانی به ویژه زیمنس تأمین می‌شود. احمد باطن همچنین از انجام گفتگوهای دیگری با سه شرکت آلمانی ـ ایتالیایی برای فروش محصولات پلیمری و پتروشیمی خبر داد و افزود: شرکت DBH آلمان خواستار خرید سالانه ۲۰۰ هزار تن پروپیلن و پلی پروپیلن شده است. وی در ادامه همچنین از مذاکره با یک شرکت آلمانی ـ ایتالیایی برای امضای قرارداد فروش محصولات چهار لایه پلی استاینلی خبر داد و افزود: به زودی مدیرعامل شرکت شولر آلمان هم برای خرید سالانه ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات پلی اتیلن وارد تهران خواهد شد. 

4- به گزارش خبرگزاری مهر، شرکت توتال دنبال گاز و پتروشیمی ایران است.*

بر اساس گزارشی از رویترز، «پاتریک پویان، مدیر اجرایی شرکت توتال فرانسه در هجدهمین کنفرانس بین‌الملل گاز طبیعی مایع در استرالیا اعلام کرد که اولویت توتال در بازگشت به بخش انرژی ایران، گاز و محصولات پتروشیمی بوده است.البته تا امروز هیچ قراردادی را در ایران امضا نکرده‌است.

 

5- به گزارش خبرآنلاین، فصل جدید نفتی ایران و ایتالیا آغاز شد.

همزمان با سفر نخست وزیر ایتالیا به ایران، شركت ملی نفت ایران و شرکت‌ دانیلی ایتالیا، قرارداد فروش روزانه 100 هزار بشکه نفت خام را امضا و عملیاتی می کنند.

امیدواریم شاهد به تحقق پیوستن گفته اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور باشیم مبنی بر اینکه با اجرای ۷۵ میلیارد دلار پروژه، ایران بزرگترین تولیدکننده پتروشیمی جهان می‌شود. 

*منبع: اقتصاد آنلاین، مورخ 25 فروردین 1395

ارسال نظرهای شما :

نظری ثبت نشده است.