به گزارش بلومبرگ، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت معتقد است اگر دولت به توسعه بخش فلزات توجه بیشتری کند، ایران می‌تواند از بخش معدن درآمد بیشتری نسبت به صادرات نفت خام بدست آورد.

مجتبی خسروتاج در مصاحبه‌ای به بلومبرگ گفت: فلزاتی مانند مس و سرب و عناصر خاکی نادر که قیمت بالاتری دارند می‌توانند ارزش بسیار بیشتری از درآمد حدود 30 میلیارد دلاری صنعت نفت – با فرض قیمت 40 دلار برای هر بشکه نفت خام و صادرات دو میلیون بشکه در روز - داشته باشند. او در بخش دیگری از این مصاحبه اظهار کرد: صنعت معدن به دلیل نبود منابع مالی که ناشی از محدودیت تحریمها بوده است، همچنان از تجهیزاتی استفاده می‌کند که مربوط به 15 یا 20 سال قبل هستنداو در ادامه افزود: ما می‌توانیم از فناوری های جدید استفاده کنیم. گسترش پروژه‌های ساخت و ساز در بخش نفت و گاز یا معدن متکی به بانکها و شرکتهای بیمه بوده و تحریم ها موجب به تاخیر افتادن این پروژه‌ها شده اند. خسروتاج گفت: شرکتهای داخلی و خارجی باید برای حضور در بخش معدن تشویق شوند. در ایران آینده، معدن می‌تواند به تدریج جای نفت را بگیرد (و) ما از سرمایه گذاران خواسته ایم به بخش معدن توجه بیشتری نمایند.

به گفته قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت، حدود 37 میلیارد تن مواد معدنی به ارزش 700 میلیارد دلار از کار اکتشافی در اعماق 50 متری زیرزمین کشف شده اند. اگر کار اکتشاف در سطح عمیق‌تری و در ابعاد وسیع‌تری انجام بگیرد، میزان ذخایر ممکن است از این هم بیشتر شود. به گفته خسروتاج، با برداشته شدن تحریم‌ها، فرصتهای جدیدی به وجود خواهد آمد که رشد را تسریع خواهند کرد. طبق اعلام مسئولان، ایران بمحض برداشته شدن تحریم‌ها پروژه‌های انرژی به ارزش 30 میلیارد دلار و قراردادهای معدنی به ارزش 29 میلیارد دلار را به سرمایه گذاران بین المللی عرضه می‌کند.

بر اساس آمار بلومبرگ، ایران در اکتبر دو میلیون و 700 هزار بشکه نفت در روز تولید کرد که پس از تولید عربستان سعودی، عراق، امارات متحده عربی و کویت قرار گرفت. همچنین بر پایه آمار سازمان زمین شناسی آمریکا، ایران بیش از 3000 معدن فعال دارد که بیشتر آنها تحت مالکیت خصوصی قرار دارند و در بخش فلزات در منطقه خاورمیانه نیز ایران بزرگترین تولیدکننده سنگ آهن، فولاد خام، منگنز، سرب، گچ و سیمان و مس است.

 

پایان تحریم‌ها آزاد شدن دارایی‌هایی به ارزش حداقل 30 میلیارد دلار و دسترسی به فاینانس بین المللی و سرمایه گذاری مستقیم خارجی، صادرات بالاتر انرژی و فرصت واردات فناوری صنعتی مدرن‌تر را به همراه خواهد داشت. حدود ده‌ها هیات بازرگانی اروپایی از جمله هیاتهای فرانسوی، آلمانی و ایتالیایی از زمان امضای توافق هسته ای در ماه ژوییه به ایران سفر کرده اند.
 

بروز رسانی 1: مورخ 5 دیماه 1394 منبع: اقتصاد نیوز

 به گفته آقای پاول فولی سفیر استرالیا در ایران، این دو کشور در زمینه فعالیت‌های معدنی، قوی هستند و می‌توانند در این زمینه مراودات و همکاری‌های بسیاری داشته باشند. او اظهار داشت : پیش از این شرکت‌های معدنی بسیاری از استرالیا در ایران فعال بودند که به دلیل تشدید تحریم‌ها از فعالیت خود کاستند و به تدریج مجبور به توقف فعالیت‌هایشان شدند. اما شرکت‌های استرالیایی علاقه‌مند هستند بار دیگر به ایران بازگردند. پاول فولی با اشاره به اینکه مناسبات ایران و استرالیا در سال‌های گذشته، افت و خیزهای بسیاری را تجربه کرده و تحریم‌ها موجب کاهش این مراودات شده است اظهار امیدواری کرد که در شرایط جاری سطح مبادلات به نحو مناسبی ارتقا پیدا کند. او گفت: استرالیا محافظه‌کارانه عمل نکرده است، بلکه قصد دارد روی حوزه‌هایی تمرکز کند که در آن احساس نیاز می‌کندو فعالان اروپایی کمتر به آن توجه نشان می‌دهند. او افزود: در حوزه‌هایی نظیر محصولات کشاورزی، آموزش، معدن و صنایع معدنی، نفت و گاز و همچنین خدمات مربوط به این صنایع، استرالیا آمادگی کاملی برای همکاری دارد و با مناسب شدن شرایط، وارد همکاری و گفت‌وگو با بخش خصوصی ایران می‌شود.سفیر استرالیا گفت: ما علاقه داریم که فعالان اقتصادی استرالیا با برنامه دقیق به ایران سفر و با شرکای تجاری‌شان مذاکره کنند. او تاکید کرد: این نگرش استراتژیک استرالیا برای سال آینده است و مقرر شده کمیسیون تجارت استرالیا سال آینده هیاتی برای بازتولید روابط تجاری دو کشور به ایران بفرستد.

بروز رسانی 2: مورخ 26 بهمن ماه 1394 منبع: پایگاه اطلا‌ع‌رسانی بازار سرمایه (سنا)

ایران که یکی از بزرگترین ذخایر روی بهره برداری نشده جهان و همچنین مواد معدنی دیگری دارد، از زمان امضای توافق هسته ای مقدماتی در سال گذشته برای جذب سرمایه گذاران خارجی تلاش کرده استسازمان دولتی ایمیدرو در یک کنفرانس معدنی استرالیایی که نوامبر گذشته برگزار شد اعلام کرده بود صنعت معدن تا سال ۲۰۲۵به ۲۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز داردبه گفته نیل پاسمور، مدیرعامل شرکت "هانام اند پارتنرز"، ایران دارای ذخایر معدنی در کلاس جهانی است که تاکنون از سرمایه گذاران پنهان مانده است. وی گفت: در مدت شش تا ۱۲ ماهی که به نظر می‌رسید تحریم ها برداشته خواهند شد کارهایی انجام شد و اکنون که تحریم ها رفع شده اند روند کار تسریع شده است.

شرکت آلومینیوم نالکوی هند، ماه گذشته اعلام کرد : گروهی را برای بررسی ساخت یک کارخانه به ارزش حدود دو میلیارد دلار به ایران اعزام خواهد کرد و شرکت دولتی "کی آی او سی ال" ساخت یک مجتمع گندله سنگ آهن را بررسی می‌کند. سایر شرکتها از ایتالیا، چین و کره جنوبی قراردادهایی را امضا کرده یا درصدد امضای قرارداد هستند.  تحلیلگران اظهار می‌کنند هزینه‌های پایین انرژی، ایران را یکی از بازیگران در خور توجه در صنعت فلزات جهانی خواهد ساخت. پروژه مهدی آباد ایران یکی از بزرگترین ذخایر روی جهان است که پیش از این قرار بود توسط شرکت یونیون ریسورسز استرالیا اجرا شود و تولید سالانه آن ۳۰۰ هزار تن پیش بینی شده بودایران ۶۸ نوع ماده معدنی شامل سنگ آهن، زغال سنگ، طلا و مس دارد و مجموع ذخایر معدنی این کشور به ۴۳ میلیارد تن می‌رسدعلاوه بر اینکه ایران به عنوان یک تولیدکننده معدنی رشد می‌کند، جمعیت ۸۰ میلیون نفری این کشور هم به رشد تقاضای جهانی برای فلزات کمک خواهند کرد زیرا از دو دهه قبل که روسیه پس از فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی به سیستم تجارت جهانی پیوست، ایران بزرگترین اقتصاد جهان است که به این سیستم بازمی‌گردد.

* منبع:  قطره به نقل ازاقتصاد نیوز(ایسنا)

بروز رسانی 3: مورخ 10 فروردین 1395 منبع: اقتصاد نیوز

آقای کرباسیان، رئیس هیات عامل ایمیدرو  درباره استراتژی ایمیدرو در سال 95 و پسابرجام اظهار کرد: جهت توسعه صنایع آلومینیوم و مس اخیراً مذاکراتی  با شرکت‌های مختلف ازجمله یک شرکت ژاپنی در زمینه واردات پودر آلومینیوم یا اکسیت و نیز تولید و صادرات شمش آلومینیوم صورت گرفته است. او همچنین گفت: به موازات آن با تعدادی از شرکت‌های معتبر بین‌المللی استرالیایی در حال مذاکره هستیم تا آنها را به امضای قراردادهای حداقل 10 تا 15 ساله برای واردات اکسید به منظور تولید پودرآلومینیوم ترغیب تا علاوه بر تامین نیاز داخل بتوان مازاد تولید شمش را صادر کرد. 
 

ارسال نظرهای شما :

نظری ثبت نشده است.