سرمایه گذاران هلندی متقاضی تولید زعفران در شمال غرب کشورمان و نیز گل و گیاه زینتی در ایران شدند.
هلندی ها پس از ثبت رکورد اولین سرمایه گذار خارجی پساتحریم و نیز امضا بیش از 10 تفاهم نامه همکاری، اخیرا علاقمندی خود را به سرمایه گذاری در گل و زعفران ایرانی نشان دادند . در همین زمینه، فرماندار شهرستان ویژه مرند از تمایل سرمایه گذاران هلندی برای مشارکت در تولید زعفران در این شهرستان خبر داد و گفت: مرند با دارا بودن اقلیم مناسب، بهترین نقطه شمال غرب کشور برای کشت محصولات کشاورزی با مصرف آب کم به خصوص زعفران است. به گزارش ایرنا، تقی کرمی روز سه شنبه در دیدار با این هیات خارجی پنج نفری از کشور هلند افزود: در حال حاضر در این شهرستان 115 هکتار از اراضی کشاورزی به کشت زعفران اختصاص یافته است که طبق برنامه تدوین شده این مقدار در سال 1399 شمسی به 300 هکتار افزایش می یابد. وی اظهار داشت: در سال گذشته شهرستان مرند با تولید 400 کیلوگرم زعفران توسط 198 زعفران کار، به عنوان قطب تولید این محصول در شمال غرب کشور شناخته شد. فرماندار شهرستان ویژه مرند گفت: این شهرستان در زمینه خرید پیازچه زعفران از کشور هلند، واگذاری اراضی کشت زعفران و صادرات آن به نام شهرستان مرند و فرآوری تحت لیسانس کشور هلند آماده همکاری است.
رئیس هیات پنج نفری سرمایه گذاران کشور هلند گفت: سفر این هیات به مرند با هدف افزایش همکاری در خصوص کشت محصولات با مصرف آب کم همچون زعفران و گل محمدی است. روبرت وندر تانگ/ Robert vander tang/ افزود: با توجه به تحقیق های انجام شده و مشاهده کیفیت بالای زعفران در مزار ع مرند، این کشور آماده همکاری در زمینه افزایش کشت زعفران در این شهرستان است. وی به وجود تکنولوژی روز دنیا در کشور هلند در خصوص کشت زعفران اشاره کرد و گفت: در صورت تحقق این همکاری می توان شاهد افزایش سه برابری کشت این محصول در شهرستان مرند بود. وی به کشت سنتی زعفران در مرند اشاره کرد و گفت: پرورش پیازچه زعفران در مرند به روش سنتی هفت سال طول می کشد اما با اجرای روش پرورش صنعتی در این شهرستان می توان پیازچه زعفران را در مدت زمان کمتر از یک سال پرورش داد و شاهد افزایش تولید این محصول گران قیمت در مرند بود. وی گفت: تولید این محصول در هلند با توجه به بارندگی مداوم با مشکل مواجه است اما زعفران هلند در طول سال به 23 کشور جهان صادر می شود. این هیات طی بازدید از مزارع کشت زعفران در شهر بناب مرند و پرورش گل محمدی، این محصولات را در سطح بالای کیفی ارزیابی کردند و مشارکت بیشتر دو کشور در بحث تبادل اطلاعات در زمینه کشاورزی را خواستار شدند.
همچنین خبر دیگری از علاقمندی شرکت تجاری گل 'ویرمن 'هلند به تولید گل و گیاه زینتی در ایران حکایت دارد. فرماندار محلات بیان کرد که مدیران این شرکت درپی سفرهای پی در پی به این شهرستان در فصل بهار امسال و بررسی توانمندی این شهرستان در تولید گل و گیاه متقاضی گل این شهرستان شده اند. گزارشهای رسیده حاکی از مکاتبه با نماینده این شرکت خارجی وارائه پیش نویس تفاهم نامه ای جهت همکاری در زمینه نهاده های تولید، فناوری، بازاریابی و تبادل تجاری گل انجام می باشد. شرکت ویرمن که در سال 1945 تاسیس شده با بیش از 70 سال سابقه بزرگترین خریدار مرزی گل در هلند و بزرگترین صادرکننده گل دنیاست. این شرکت به واردکنندگان و فروشندگان بزرگ صنعت گل در سراسر دنیا خدمات ارائه می کند و بیشترین صادرات محصولات آن به کشورهای آمریکای جنوبی و اروپا است .
فرماندار محلات یکی از مشکلات بهره برداری گل این شهرستان را بازاریابی بیان کرد و افزود: با تبادل تجاری با هلند مشکل بازاریابی گل این شهرستان حل می شود. لازم بذکر است که شهرستان محلات با تولید 350 گونه مختلف گیاهان زینتی، آپارتمانی و فضای سبز بزرگترین شهرستان کشور از لحاظ سطح زیر کشت و تولید گل و گیاه زینتی و یکی از قطبهای پرورش و تجارت گل و گیاه کشورمان است که 18 درصد از سطح زیر کشت و 12درصد از تولید گل شاخه بریده کشور،80 درصد تولید گل های فصلی نشائی، 21 درصد از تولید درخت و درختچه های زینتی و 14 درصد از گیاهان آپارتمانی کشور را دراختیار دارد.
منبع: ایرنا- مورخ 18 خرداد 1395
ارسال نظرهای شما :