پس از شناخت فرهنگ کشورهای اروپایی و آسیایی مثل کسب و کار سوئیسی و فرهنگ کسبوکار در سوئد و نیز کره جنوبی، این بار به سراغ آفریقای جنوبی می رویم. اثرات متقابل کسبوکار همیشه با فروض و انتظارات ناگفته مملو هستند. آگاهی دقیق، میتواند بین یک جلسه کاری موفق یا ناموفق تفاوت ایجاد کند. در اینجا لیستی از بایدها و نبایدها را برای انجام کسبوکار در آفریقای جنوبی آوردهایم:
سلسله مراتب در آفریقای جنوبی
اقتصاد آفریقای جنوبی با شرکتهای بزرگ با بخش کسبوکار کوچک و متوسط تقریبا توسعهنیافته احاطه شده است. در نتیجه ساختار سازمانی سنتی در آفریقای جنوبی هرمی شکل است. گرچه بهدلیل روندهای مدیریت جهانی در ساختارهای گذشته این هرم در حال مسطح شدن است. تصمیمگیری غیرمتمرکز و مسوولیت بیشتر در سطوح سازمانی پایینتر نتیجه فرآیند جهانیسازی است.گروهها در آفریقای جنوبی به جای ادغام شدن، تمایل به کنار هم بودن دارند. برای یک خارجی، عدم آگاهی از تاثیرات قوی آپارتاید که هنوز در جامعه آفریقای جنوبی باقی است، ممکن است اندکی تعجبآور باشد. علاوهبر این، یک جهتگیری قوی گروهی وجود دارد که بهطور قابل ملاحظهای بین آفریقای جنوبیهای سیاهپوست قوی است. آفریقای جنوبی دارای یک فرهنگ جمعگرا با اولویت بالا برای خانواده یا گروه است.
استراتژی
برنامهریزیها بر پایه کوتاهمدت (یکساله) تا میانمدت (پنج ساله) صورت میگیرد. با اینحال، بسیاری از سازمانهای بزرگتر و پیشرو، برنامههای استراتژیک بلندمدت را توسعه دادهاند و سرمایهگذاریها برای 10 سال یا بیشتر برنامهریزی میشوند.
قرار ملاقات
قرار ملاقاتها در زندگی کاری آفریقای جنوبیها ضروری هستند. صرفنظر از زمینه فرهنگی آنها، بیشتر مردم آفریقای جنوبی بهطور واضح رویارویی چهره به چهره را به تماس تلفنی یا ایمیلی ترجیح میدهند.
لباس پوشیدن
میتوان گفت افراد سر کار عموما محافظهکارانه لباس میپوشند. اگر افرادی را با لباس سنتی آفریقایی در سر کار یا طی جلسات کسبوکار دیدید تعجب نکنید. این امر بهخصوص سر شام معمول است.
مذاکرات کسبوکار
توسعه اعتماد دوطرفه پیش از مذاکره ضروری است. آفریقای جنوبیها برای توافق بر موقعیت برد-برد تلاش میکنند. البته ممکن است تاریخ ضربالاجل بسیار جابهجا شود. مذاکرات را واقعگرایانه شروع کنید؛ آفریقای جنوبیها چندان علاقهای به چانهزنی بر سر قیمتها ندارند. تصمیمگیری به راس شرکت محول میشود و تصمیمات اغلب پس از مشاوره با افراد تحت امر گرفته میشود، بنابراین فرآیند تصمیمگیری آرام و طولانی است.
منبع: دنیای اقتصاد- مورخ 19 دی ماه 1394
در صورت تمایل، مطالب بیشتر را اینجا بخوانید.
ارسال نظرهای شما :